Varend redden

Varen op een boot? Communiceren met een stoere portofoon? Werken met een hele gezellige bemanning? Dit heb je allemaal bij het varend redden bij onze Reddingsbrigade!

Eens per maand varen wij uit op de Westerschelde voor een leuke oefening! Wij verzamelen ons de ochtend van de oefening bij het clubhuis in Breskens. Daarna volgt een korte bespreking over wat de oefening zal inhouden en hoe we het gaan aanpakken. Daarna vertrekken we met de boot om te gaan varen!

Wat oefenen we dan allemaal denk je nu? Denk aan het leggen van boeien, een koers uitzetten, een drenkeling aan boord halen samen met de bemanning, wat voor taak iedereen op de boot heeft en natuurlijk leert iedereen het besturen van de boot! Want ja, iedereen mag natuurlijk een stuk varen met de boot!!!

Deze oefeningen zijn natuurlijk alleen maar voorbereiding voor het échte werk, de bewakingen!! En wat bewaken wij dan? Hier moet je denken aan zwemwedstrijden, zeilwedstrijden en ook triatlons! Hier liggen wij overal met de boot paraat, mocht er iets gebeuren.

Organiseer je een evenement in de buurt van water, en ben je op zoek naar bewaking? Stuur dan een E-mail naar varendredden@rbwzv.nl ! Ook voor alle andere vragen en extra informatie kun je ons een mailtje sturen! Wie weet zien we elkaar binnenkort al!