Wie zijn wij?

Voorzitter

Mijn naam is Sjoerd Ocké afkomstig uit Breskens. Als 3e generatie Strandwacht en na jaren bij de reddingsbrigade en Strandwacht actief te zijn geweest ben ik in 2015 gestopt omdat het op dat moment niet meer te combineren was met mijn gezin.

Nu een aantal jaren later ben ik weer terug bij de reddingsbrigade om mij in te zetten als actief lid en tevens bestuurslid bij deze mooie brigade.

Als voormalig lid heb ik altijd het ontzettend leuk gevonden om onderdeel te zijn van de reddingsbrigade met het zwemmend- en varend-redden.

Ik hoop, en ga ervan uit dat we samen de brigade weer kunnen opbouwen zodat we het “brigade gevoel” kunnen uitbreiden en doorgeven aan onze Reddertjes van nu en van de toekomst. Tot binnenkort in het zwembad en dat jullie veel mogen leren en plezier hebben met de reddingsbrigade in, op en rond het water met het zwemmend- en varend-redden.

Secretaris

Ik ben Stefan de Rijcke en woon in Hoek. Ik was 7 jaar toen ik lid werd van Reddingsbrigade West-Zeeuws-Vlaanderen. De laatste jaren ben ik vooral betrokken geweest bij varend redden en sinds 2006 ook actief als strandwacht. Ik heb er veel zin in om een doorstart te maken.

Penningmeester en vertrouwenscontactpersoon

Ik ben Marina de Vlieger en woon in Groede.
Twee van mijn drie kinderen zwemmen sinds afgelopen jaar bij de brigade. Ze hebben er zoveel plezier in, en toen ik mee was tijdens de afsluitende activiteit vond ik het zo zonde om hetgeen in 50 jaar is opgebouwd verloren te laten gaan. Daarom ben ik heel blij dat er meer mensen zo over denken. Zelf heb ik in mijn jeugd aan wedstrijdzwemmen gedaan en ik ben nog steeds een ‘waterrat’.
Maar vooral vind ik het geweldig om jongeren iets te leren, daarom ben ik ook docente Biologie geworden op het Zwincollege.

 

Voorzitter commissie varend redden

Ik ben Thom Kools en woon in IJzendijke. Sinds mijn 8e ben ik al lid van Reddingsbrigade West- Zeeuws-Vlaanderen!

Jarenlang heb ik als broekie aan het bad gestaan op de zaterdagen, maar op een gegeven moment kwam ik in de horeca terecht en was dat helaas niet meer haalbaar.
Wel ben ik altijd actief gebleven bij de afdeling Varend Redden, waar ik al sinds mijn 14e tot de bemanning behoor! Samen met deze enthousiaste mensen heb ik veel zin om een mooie doorstart te maken met onze prachtige brigade!

Lid commissie varend redden

Ik ben Rick-Jan Taalman en woon in Aardenburg. Al vanaf jongs af aan ben ik lid van de reddingsbrigade bij verschillende brigades en sinds een jaar ook bij WZV in het team van varend redden. Ook ben ik sinds 2015 actief op het strand als strandwacht.
Ik heb er zin in om met een enthousiast team er weer tegen aan te gaan.

Lid

Ik ben Joshua Bentschap Knook en woon in Oostburg, al vanaf mijn zesde ben ik lid van Reddingsbrigade West Zeeuws Vlaanderen, in het begin was het alleen elke zaterdag zwemmend redden. Maar nu ben ik sinds 2020 ook op het strand actief als strandwacht, en sinds een 2021 ben ik ook lid van het varend redden. Na het nieuws te horen dat we zouden stoppen was het toch even schrikken… Na al die jaren lid geweest te zijn en elke zaterdag komen zwemmen, en af en toe ook een oefening op de boot, was het toch echt een groot gemis! Ik ben dus erg blij dat het nieuwe bestuur toch door wil gaan! Ik ga mij als actief lid van varend- en zwemmend redden inzetten voor de brigade als beheerder van de sociale media en ook deels van deze website. Ik heb erg veel zin om met iedereen een doorstart te maken en de brigade boven water te houden!